Brötlen…

Zelfs Kristin weet niet echt waar dit Zwitserduitse woord vandaan komt. Ik denk dat het een soort verkleinwoordje van “braten” is. Kristin heeft een rugzakje ingepakt met vier cervela’s – de Zwitserse equivalent van de Bratwurst en de frikandel: afvalvlees zodanig vermalen en gekruid dat het resultaat verslavend lekker is.

Met A.J. en L. de bus in naar Stechelberg, en daar zo’n steile gondel in die naar Mürren bungelt. Prachtig weer. A.J. overwint zijn hoogtevrees door op een terrasje langs het ravijn een cola te drinken.

Lekker weer in de bergen

Lekker weer in de bergen

We wandelen langs het spoor in de richting van Winteregg. Na een uurtje maakt Kristin een mooi vuurtje van door A.J. en L.  bijeengesprokkelde takken. De worsten worden ingesneden en op takken geprikt boven het vuur gehouden totdat ze gaar zijn. Ze gaan erin als koek. Stuk brood en een wijntje erbij – prima lunch.

goedkope worsten zzijn altijd lekker

goedkope worsten zzijn altijd lekker

De honger nog even helemaal weggewerkt met een chäschüchli bij restaurant Winteregg.

Tegen vijven weer beneden in Lauterbrunnen. Geberuikelijke routine: biertje bij Horner, meteen even e-mail ophalen en wat internetten, en daarna een douche en een borrel op het balkon.

1 reactie

Opgeslagen onder vakantie

Een Reactie op “Brötlen…

Plaats een reactie